Åkersviks kök
Meny
Vecka 14
Måndag 31 mars
- Alternativ 1: Stekt lunchkorv med stuvad vitkål och kokt potatis.
- Alternativ 2: Flygande Jakob med ris.
Tisdag 1 april
- Alternativ 1: Kåldolmar med lingonsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med curry och äpple serveras med potatismos.
Onsdag 2 april
- Alternativ 1: Pasta Carbonara.
- Alternativ 2: Stekt saltsill med löksås och kokt potatis.
Torsdag 3 april
- Alternativ 1: Nikkaluoktasoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.
Fredag 4 april
- Alternativ 1: Laxpytt med grönsaker och kall dilldressing.
- Alternativ 2: Köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis.
Lördag 5 april
- Alternativ 1: Kycklingfilé med mild ädelostsås och råstekt potatis
- Alternativ 2: Biff med lök och bambuskott i sojasås serveras med ris.
- Dessert: Pannacotta med hallon.
Söndag 6 april
- Alternativ 1: Portergryta med gelé och kokt potatis.
- Alternativ 2: Pocherad fiskfilé med citronsås och potatismos.
- Dessert: Kladdkaka med vispgrädde.
Vecka 15
Måndag 7 april
- Alternativ 1: Spagetti med köttfärssås.
- Alternativ 2: Panerad stekt fiskfilé med stuvad spenat och kokt potatis.
Tisdag 8 april
- Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Kycklinggryta Cantadou med kokt ris.
Onsdag 9 april
- Alternativ 1: Kassler med svampsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Havets Lasagne.
Torsdag 10 april
- Alternativ 1: Ost- och grönsakssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Bratwurst med surkål serveras med dijondressing och stekt potatis.
Fredag 11 april
- Alternativ 1: Pannbiff med grönpepparsås och ugnsstekt potatis.
- Alternativ 2: Fisk med mandeltäcke serveras med potatismos.
Lördag 12 april
- Alternativ 1: Coq au vin med potatispuré.
- Alternativ 2: Rökt skinka med rotsaksfrestelse och picklad lök.
- Dessert: Drottningkräm och mjölk
Söndag 13 april
- Alternativ 1: Pepparrotskött med rotsaker och kokt potatis.
- Alternativ 2: Ädelostpaj med tomatsallad.
- Dessert: Snoddas.
Vecka 16
Måndag 14 april
- Alternativ 1: Kålpudding med gräddsky och kokt potatis.
- Alternativ 2: Tortellinigratäng med ost, spenat och tomat.
Tisdag 15 april
- Alternativ 1: Fiskgryta med saffran och aioli samt kokt potatis.
- Alternativ 2: Köttbullar med gräddsås serveras med potatismos och smörgåsgurka.
Onsdag 16 april
- Alternativ 1: Stekt falukorv med stuvade makaroner.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med crabfish, räkor och dill serveras med kokt potatis.
Torsdag 17 april
- Alternativ 1: Spenatsoppa med ägg och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Bondomelett.
Fredag 18 april Långfredag
- Alternativ 1: Ost-och broccolifylld spätta med varm citronsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Skinkstek med gräddsås serveras med äppelmos och ugnstekt potatis.
- Dessert: Kladdkaka med vispad grädde.
Lördag 19 april Påskafton
- Alternativ 1: Påsklunch
- Alternativ 2: Påskbuffé
- Dessert: Pannacotta med mango.
Söndag 20 april Fåskdagen
- Alternativ 1: Ugnsstekt kycklingbröst med balsamicosky och potatisgratäng.
- Alternativ 2: Kalops med kokt potatis och rödbetor.
- Dessert: Ananaspaj med vispad grädde.
Vecka 17
Måndag 21 april Annandag påsk
- Alternativ 1: Klassisk lasagne.
- Alternativ 2: Isterband med dillstuvad potatis och rödbetor
- Dessert: Cheesecake med citron.
Tisdag 22 april
- Alternativ 1: Fiskgratäng med senap och pepparrot serveras med potatismos.
- Alternativ 2: Kycklingköttbullar med ajvarsås och pasta.
Onsdag 23 april
- Alternativ 1: Paltbröd med stekt fläsk och vitsås.
- Alternativ 2: Laxbullar med hummersås och räkor serveras med kokt potatis.
Torsdag 24 april
- Alternativ 1: Ärtsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Varmkorv med räksallad och potatismos.
Fredag 25 april
- Alternativ 1: Ugnsbakad fiskfilé med kall keso-, ägg och kaviardressing serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Stekt kycklinginnerfilé med currysås och ris.
Lördag 26 april
- Alternativ 1: Wienerfärslimpa med gräddsås och potatismos.
- Alternativ 2: Pasta med het räksås.
- Dessert: Toscakaka.
Söndag 27 april
- Alternativ 1: Biffstroganoff med ris.
- Alternativ 2: Fiskpudding med skirat smör och gröna ärtor.
- Dessert: Mocca mousse.
Vecka 18
Måndag 28 april
- Alternativ 1: Fisk-och skaldjurs lasagne.
- Alternativ 2: Potatisbullar med stekt bacon och rårörda lingon.
Tisdag 29 april
- Alternativ 1: Fläskkorv med rotmos.
- Alternativ 2: Kyckling och grönsaker i sötsursås serveras med ris.
Onsdag 30 april
- Alternativ 1: Köttbullar med stuvade grönsaker och kokt potatis.
- Alternativ 2: Kokt fisk med ägg- och persiljesås samt kokt potatis.
Torsdag 1 maj
- Alternativ 1: Kycklingfilé med pepparsås och ugnsstekt potatis.
- Alternativ 2: Matjesill med gräddfil och gräslök serveras med kokt ägg samt potatis.
Fredag 2 maj
- Alternativ 1: Grekisk köttfärslåda med tomat-gräddsås och stekt potatis.
- Alternativ 2: Janssonsfrestelse serveras med kokt ägg.
Lördag 3 maj
- Alternativ 1: Svampgratinerad kassler och kokt ris.
- Alternativ 2: Gräddstuvad viltskav med potatismos.
- Dessert: Ägglikörmousse.
Söndag 4 maj
- Alternativ 1: Helstekt fläskkarré med kryddig skysås och potatisgratäng.
- Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med dillmajonnäs och kokt potatis.
- Dessert: Morotskaka.
Vecka 19
Måndag 5 maj
- Alternativ 1: Makaronipudding med skirat smör.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med citron och dill serveras med potatismos.
Tisdag 6 maj
- Alternativ 1: Raggmunkar med fläsk.
- Alternativ 2: Broccoligratäng med skinka samt kokt potatis.
Onsdag 7 maj
- Alternativ 1: Korvstroganoff med ris.
- Alternativ 2: Ugnsomelett med räkstuvning och kokt potatis.
Torsdag 8 maj
- Alternativ 1: Köttsoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Hemlagad pölsa med rödbetor och kokt potatis.
Fredag 9 maj
- Alternativ 1: Spagetti och köttfärssås.
- Alternativ 2: Kalkonschnitzel med apelsinsås och stekt potatis.
Lördag 10 maj
- Alternativ 1: Pasta Alfredo.
- Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med kall picklessås och potatismos.
- Dessert: Blåbärspaj med vaniljsås
Söndag 11 maj
- Alternativ 1: Portergryta med gelé och kokt potatis.
- Alternativ 2: Lättrökt laxpudding med skirat smör.
- Dessert: Mangomarinerad fruktsallad med vispgrädde.
Vecka 20
Måndag 12 maj
- Alternativ 1: Gräddstuvad pytt i panna med rödbetor.
- Alternativ 2: Kycklinggryta med röd curry och kokt ris.
Tisdag 13 maj
- Alternativ 1: Kåldolmar med gräddsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Krämig potatislåda med bacon och chiligrädde.
Onsdag 14 maj
- Alternativ 1: Stekt prinskorv med bond-äggröra och stekt potatis.
- Alternativ 2: Het spansk fiskgratäng med potatis.
Torsdag 15 maj
- Alternativ 1: Ärtsoppa med fläsk och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Stekt kokospanerad fiskfilé med mangodressing och örtris.
Fredag 16 maj
- Alternativ 1: Pannbiff med gräddsås serveras med pressgurka och potatis.
- Alternativ 2: Kycklingwok med nudlar.
Lördag 17 maj
- Alternativ 1: Stekt panerad rödspätta med dansk remouladsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Chili con carne med ris.
- Dessert: Äppelsmulpaj med kanel och vaniljsås.
Söndag 18 maj
- Alternativ 1: Laxfärsbiff med saffranssås och potatismos.
- Alternativ 2: Dillkött med kokta rotsaker och kokt potatis.
- Dessert: Chokladpudding med vispgrädde.
Vecka 21
Måndag 19 maj
- Alternativ 1: Varmkorv med gurkmajonnäs och potatismos.
- Alternativ 2: Krämig ädelostsås med räkor och spenat serveras med pasta.
Tisdag 20 maj
- Alternativ 1: Stekt fläsk med löksås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Ugnsbakad fiskfilé med kall ruccolacréme samt kokt potatis.
Onsdag 21 maj
- Alternativ 1: Anderssons frestelse.
- Alternativ 2: Stekt falukorv med stuvade makaroner.
Torsdag 22 maj
- Alternativ 1: Morotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Leverbiff med gräddsås och kokt potatis.
Fredag 23 maj
- Alternativ 1: Kycklingfilé med rosépepparsås och stekt potatis.
- Alternativ 2: Pasta med rökt lax och fänkål i dillgräddsås.
Lördag 24 maj
- Alternativ 1: Kalops med rödbetor och kokt potatis.
- Alternativ 2: Kräftströmming med potatismos.
- Dessert: Citronfromage med krossade havreflarn.
Söndag 25 maj
- Alternativ 1: Skinkstek med gräddsås serveras med äppelmos samt kokt potatis.
- Alternativ 2: Fiskgratäng Florentin med potatismos.
- Dessert: Tårta.
Vecka 22
Måndag 26 maj
- Alternativ 1: Korv ala Forsell med kokt ris.
- Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med kall picklessås och kokt potatis.
Tisdag 27 maj
- Alternativ 1: Bruna bönor med stekt fläsk.
- Alternativ 2: Tortellinigratäng med ost, spenat och tomat.
Onsdag 28 maj
- Alternativ 1: Kycklingpanna med kall sweetchilisås.
- Alternativ 2: Fläsklägg med rotmos.
Torsdag 29 maj Kristi himmelfärds dag
- Alternativ 1: Marinerad fläskfilé med potatissallad och picklad rödlök.
- Alternativ 2: Stekt cajunkryddad fiskfilé med citronaioli och kokt potatis.
- Dessert: Cheesecake.
Fredag 30 maj
- Alternativ 1: Kyckling Tikka Masala med kokt ris.
- Alternativ 2: Lättrökt laxpudding med skirat smör.
Lördag 31 maj
- Alternativ 1: Drömskinka serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Pasta med skaldjurssås.
- Dessert: Vaniljruta.
Söndag 1 juni
- Alternativ 1: Biff ala Lindström med gräddsås och stekt potatis.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med mandel serveras med potatismos.
- Dessert: Hallonkräm med mjölk.
Vecka 23
Måndag 2 juni
- Alternativ 1: Pocherad lättrimmad sej med ägg- och persiljesås samt kokt potatis.
- Alternativ 2: Stekt lunchkorv med senapssås och kokt potatis.
Tisdag 3 juni
- Alternativ 1: Köttbullar med stuvade morötter och kokt potatis.
- Alternativ 2: Broccoligratäng med skinka och kokt potatis.
Onsdag 4 juni
- Alternativ 1: Potatisbullar med baconkross och lingonsylt.
- Alternativ 2: Kycklinglasagne.
Torsdag 5 juni
- Alternativ 1: Tomat- och basilikasoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med örtsås och potatismos.
Fredag 6 juni Nationaldagen
- Alternativ 1: Fläskfilégryta med soja och parmesan samt ugnsstekt kulpotatis.
- Alternativ 2: Matjessill, gräddfil, gräslök, kokt ägg och kokt potatis.
- Dessert: Jordgubbstårta.
Lördag 7 juni
- Alternativ 1: Gräddstuvad viltskav med potatismos.
- Alternativ 2: Laxsallad med saffransdressing.
- Dessert: Chokladpannacotta med syltade bär.
Söndag 8 juni
- Alternativ 1: Ungersk Gulasch serveras med creme fraiche och kokt potatis.
- Alternativ 2: Kycklingfilé med pepparsås och potatisgratäng.
- Dessert: Toscakaka.
Vecka 24
Måndag 9 juni
- Alternativ 1: Gräddstuvad pytt i panna och rödbetor.
- Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med dillmajonnäs och kokt potatis.
Tisdag 10 juni
- Alternativ 1: Ost-och tomatgratinerad falukorv med potatismos.
- Alternativ 2: Spagetti Köttfärssås.
Onsdag 11 juni
- Alternativ 1: Fiskgratäng med bacon och champinjoner samt potatismos.
- Alternativ 2: Nasigroreng med ört- och youghurtsdressing.
Torsdag 12 juni
- Alternativ 1: Krämig broccolisoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Rökt skinka med legymsallad och kokt potatis.
Fredag 13 juni
- Alternativ 1: Fläskköttgryta med timjan och senap serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Kalkonschnitzel med apelsinsås och stekt potatis.
Lördag 14 juni
- Alternativ 1: Kyckling- och bacongratäng med västerbottenost och ris.
- Alternativ 2: Nötkött i gräddig sås med senap och rosépeppar.
- Dessert: Bärpaj med vaniljsås.
Söndag 15 juni
- Alternativ 1: Oxbringa med pepparrotssås och kokta grönsaker serveras med kokt potatis.
- Alternativ 2: Skepparströmming med potatismos.
- Dessert: Mangomarinerad fruktsallad.
Vecka 25
Måndag 16 juni
- Alternativ 1: Chili con carne med ris.
- Alternativ 2: Raggmunkar med baconkross.
Tisdag 17 juni
- Alternativ 1: Krämig kycklingpasta med soltorkade tomater.
- Alternativ 2: Blomkål-och broccoligratäng med rökt skinka serveras med kokt potatis.
Onsdag 18 juni
- Alternativ 1: Ostpanerad fisk med tomatsås serveras med ris.
- Alternativ 2: Korvgryta med rotsaker samt kokt potatis.
Torsdag 19 juni
- Alternativ 1: Pepparrotssoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Kinesisk kycklinggryta med ris.
Fredag 20 juni Midsommarafton
- Alternativ 1: Midsommarlunch.
- Alternativ 2: Midsommarmiddag.
- Dessert: Jordgubbar med grädde.
Lördag 21 juni Midsommardagen
- Alternativ 1: Kycklingfilé med rosépepparsås och stekt potatis.
- Alternativ 2: Pasta med rökt lax och fänkål i dillgräddsås.
- Dessert: Prinsessbakelse.
Söndag 22 juni
- Alternativ 1: Burgundisk köttgryta med kokt potatis.
- Alternativ 2: Fisk Bordelaise med vitvinssås och potatismos.
- Dessert: Rabarberpaj med vaniljsås.
Vecka 26
Måndag 23 juni
- Alternativ 1: Stekt lunchkorv med stuvad vitkål och kokt potatis.
- Alternativ 2: Flygande Jakob med ris.
Tisdag 24 juni
- Alternativ 1: Kåldolmar med lingonsås och kokt potatis.
- Alternativ 2: Fiskgratäng med curry och äpple serveras med potatismos.
Onsdag 25 juni
- Alternativ 1: Pasta Carbonara.
- Alternativ 2: Stekt panerad fiskfilé med tartarsås och kokt potatis.
Torsdag 26 juni
- Alternativ 1: Nikkaluoktasoppa och pannkaka med sylt och grädde.
- Alternativ 2: Kalvsylta med rödbetssallad och kokt potatis.
Fredag 27 juni
- Alternativ 1: Laxpytt med grönsaker och kall dilldressing.
- Alternativ 2: Köttfärslimpa med gräddsås och kokt potatis.
Lördag 28 juni
- Alternativ 1: Kycklingfilé med mild ädelostsås och råstekt potatis.
- Alternativ 2: Tonfisksallad Nicoise med ägg.
- Dessert: Pannacotta med hallon.
Söndag 29 juni
- Alternativ 1: Portergryta med gelé och kokt potatis.
- Alternativ 2: Pocherad fiskfilé med citronsås och potatismos.
- Dessert: Kladdkaka med vispgrädde.