Teknikprogrammet
Teknikprogrammet är något för dig som vill utveckla idéer till färdiga produkter oavsett om det gäller energianvändning, webbsidor eller datorer.
Teknikprogrammet på Västermalm skola är en av Sundsvalls största och populäraste gymnasieutbildningar, och passar dig som vill jobba med framtidens teknik och ha många valmöjligheter. På programmets fem inriktningar kan du hitta ett område som passar just dig.
Teknikprogrammet ger dig möjligheten att läsa vidare till tex civilingenjör, arkitekt, konstruktör, datortekniker eller industridesigner på högskola eller universitet. Du kan också läsa ett fjärde år och bli gymnasieingenjör som är en utbildning anpassad efter arbetsmarknadens efterfrågan.
Teknikprogrammet på Västermalms skola är certifierat av Teknikcollege. Teknikcollege är en kvalitetsstämpel på utbildningar där kommuner, utbildningsanordnare och företag samverkar för att öka attraktionskraft och kvalitet på tekniska utbildningar, så att de svarar mot branschens kompetensbehov, och ger bästa möjliga förutsättningar att fortsätta att utvecklas i arbetsliv och högre studier.
Välkommen till oss på Sundsvalls Gymnasium!
Teknikprogrammet är ett högskoleförberedande program med lokaler på Västermalm.
Inriktningen Teknikvetenskap är något för dig som vill fördjupa sig i teknik, matematik och fysik. Utbildningen fokuserar på ingenjörsmässiga arbetssätt med verktyg för matematisk modellering och simulering.
Tidigare alumner som läst Teknikvetenskap (pdf) Pdf, 6 MB, öppnas i nytt fönster.
Design och produktutveckling
Om du väljer inriktningen Design och produktutveckling lär du dig att designa framtidens tekniska produkter. Allt från mobiltelefoner till mikrovågsugnar.
Sara berättar hur det är att läsa inriktningen Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Alumner från Teknikprogrammet berättar - pdf Pdf, 5 MB, öppnas i nytt fönster.
Elevarbeten från inriktningen
Elevarbeten design stolar 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Informations- och medieteknik
Om du vill lära dig att bygga, underhålla och utveckla framtidens IT-system och nätverk är inriktningen Informations- och medieteknik något för dig.
Produktionsteknik
På inriktningen Produktionsteknik får du lära dig att bygga, underhålla och utveckla framtidens tekniska system i till exempel bilar, hus eller industrianläggningar.
Samhällsbyggande och miljö
Om du väljer inriktningen Samhällsbyggande och miljö får du lära dig mer om hur samhällen och bostäder kan byggas på ett bra sätt ur ett tekniskt, ekologiskt, ekonomiskt och socialt perspektiv.
Emma berättar om hur det är att läsa inriktingen
Alumner från Teknikprogrammet berättar - pdf Pdf, 5 MB, öppnas i nytt fönster.
Elevarbeten från inriktningen
Elevarbeten arkitektur kändishus 2020 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Elevarbeten arkitektur kändishus 2021 Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Elevarbeten dreamhouse Länk till annan webbplats, öppnas i nytt fönster.
Teknikvetenskap
Inriktningen Teknikvetenskap är något för dig som vill fördjupa sig i teknik, matematik och fysik. Utbildningen fokuserar på ingenjörsmässiga arbetssätt med verktyg för matematisk modellering och simulering.
Alumner från Teknikprogrammet berättar - pdf Pdf, 6 MB, öppnas i nytt fönster.
Om du vill bli gymnasieingenjör kan du söka fjärde året på Teknikprogrammet, oavsett vilken inriktning du tidigare läst på programmet men på Sundsvalls gymnasium tillhandahåller vi inriktningen informationsteknik.
Utbildningen anpassas efter näringslivets behov. Du kommer att vara mycket eftertraktad av regionens företag, som också är med och utformar utbildningen. Under det fjärde året varvas studier i skolan med arbetsplatsförlagt lärande (APL) i 10 veckor på något av de företag vi samarbetar med.
Behörighet
Du har möjlighet att söka till teknikprogrammets fjärde år fram till det kalenderår du fyller 22 år. Detta möjliggör att du kan göra ett studieuppehåll.
Kontakt
Julia Riabouchkina
Rektor
-
Telefon:
-
E-post:
Maria Sterneld
Administratör NA, TE
-
Telefon:
-
E-post:
Katarina Söderberg
Programsamordnare
-
Telefon:
-
E-post:
Zara Jonsson
Studie- och yrkesvägledare NA & TE
-
Telefon:
-
E-post:
Kornelia Rosvall af Geijerstam
Kurator NA & TE
-
Telefon:
-
E-post:
Klara Kinell
Skolsköterska BF och FS
-
Telefon:
-
E-post:
-
Öppettider:
Arbetar tisdag, onsdag, torsdag
Jessica Sandreieser
Skolsköterska NA & TE
-
Telefon:
-
E-post:
Malin Björner
Specialpedagog NA & TE
-
Telefon:
-
E-post: